Egérirtás Kecskemét

Egérirtás Kecskemét – A házi egér vagy laboratóriumi egér (Mus musculus) rágcsálóféle, a biológia és az orvostudomány igen fontos modellszervezete.

Úgy tartják, hogy ez a második legnagyobb egyedszámú emlősfaj az ember után. Mindig az emberekhez közel lakik, akikkel kommenzalista, azaz asztalközösségi kapcsolatot tart fenn.

Ezt az emlőst használják leggyakrabban a laboratóriumi kísérletekben és rengeteg különböző transzgenikus fajtája létezik, melyeken emberi genetikai betegségeket modelleznek.

Gerinces állat, elsősorban növényevő (magfélék), rendkívül szapora, 6 hetenként 8-10 utódot képes világra hozni egy egérpár.

Az állat laza szerkezetű kolóniákban él. Kelet-Európában, nyáron az egyes populációk mezőkön és réteken tanyáznak, de az ősz beálltával lakóépületekbe és padlásokra húzódnak.

A házi egerek szürkületkor és az éjszaka első felében a legaktívabbak, napközben többnyire búvóhelyükön rejtőznek. Igen jól másznak, gyorsan futnak és úsznak. Kisebb-nagyobb családi közösségekben élnek, a tagok ezen belül a fészek, illetve a csoport szagjeléről ismerik fel egymást.

A betolakodó fajtársakat rendszerint elkergetik. Rendkívül elővigyázatosak, a hagyományos csapdákkal nem könnyű elkapni őket. Ha ősszel a házban egeret fogunk, akkor az gyakran sárganyakú erdeiegér (Apodemus flavicollis) vagy erdei egér (Apodemus sylvaticus), amelyek még tapasztalatlanok az új helyen, és ezért járnak pórul. A házi egér általában nem halmoz fel készleteket.

Tápláléka magvak, gabona és emberi élelmiszerek; eredetileg csak vadon növő füvek magvaival táplálkozott, étrendjét rovarokkal egészítette ki.

Még a szappant is képes hasznosítani. A patkányokhoz hasonlóan veszélyes lehet az ember egészségére nézve: ürülékében betegségeket okozó csírák tenyésznek, a megrágott élelmiszerekben pedig a penész telepszik meg.

Legfőbb ellenségei: a macska, a nyest és a gyöngybagoly. A szabad természetben 1,5-3 évig él.

Milyen betegségeket terjeszt az egér?

Salmonellózis, fertőző agyvelőgyulladás, tularémia, malleus, asztma, pszichés tünetek

Milyen egyéb gazdasági károkat okoz a z egér?

Élelmiszerek szennyezése, fogyasztása (2 kg/év/egyed), rágás → rongálás fészkelés → élelmiszer szennyezése, vezetékek rágása → rövidzárlat, tűz

Egérirtás Kecskemét

Védekezés: csapdázás, mérgezett csalétek, gázosítás (raktárakban)

Egérirtás árak (lakossági árak):

Terület (m2)

Ár (bruttó)

0-30

11.000 Ft

31-39

12.000 Ft

40-49

14.000 Ft

50-59

16.000 Ft

60-69

18.000 Ft

70-89

19.000 Ft

90-109

20.000 Ft

110-139

21.000 Ft

Telefon – 06 70 677 6508 – 08:00-18:00 óráig

Az árak tájékoztató jellegűek és a fertőzöttség szintéjétől függően változhatnak!  Az ár kulccsal zárható egéretető ládák kihelyezésre érvényes mérgezett csalétekkel! Élve befogók, ragasztós csapdák,nyaktilós csapdák kihelyezése feláras! A táblázatban szereplő alapterületen felül kérjen egyedi árajánlatot!

Ha olyan kártevő mentesítést szeretne rendelni, amely a fenti árlistában nem szerepel, kérjen árajánlatot ajánlatkérő űrlapunk segítségével!

Ajánlatkérés  

Áraink

A további településeken is végzünk rovarirtást

Budapest
Miskolc
Győr
Debrecen
Székesfehérvár

Jó tudni